تاریخچه تاسیس دانشگاه پیام نور در فارس
دانشگاه پیام نور درسال 1368 برای اولین بار دراستان فارس در شهر شیراز راه اندازی شد و پس از آن درشهرستانهای جهرم وآباده نیز مراکز این دانشگاه شروع به کار نمود. تا سال 1385 تعداد مراکز دانشگاه پیام نور به 18 مرکز افزایش یافت. شمار مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور دراین استان تا بهمن ماه سال 90 به 42 مرکز/واحد رسید که خوشبختانه با راه اندازی این مراکز شعار دانشگاه با عنوان آموزش برای همه ،همه جا وهمه وقت محقق گردید. امروز هیچ جوان استان فارسی حتی درمناطق دورافتاده از آموزش عالی محروم نیست و با تحقق شعار مهم آموزش برای همه،همه جا وهمه وقت ، جوانان اکثر مناطق استان در محل زندگی خود با فراغ خاطر و درآغوش خانواده خود به تحصیل مشغولند که این امر علاوه برجلوگیری از مهاجرت به شهرهای دیگر، مشکلات ایاب وذهاب و... را نیز برطرف نموده است.
درحال حاضر بیش از 35 هزار دانشجوی این دانشگاه در 74رشته کارشناسی/کارشناسی ارشد ودکترا مشغول به تحصیلند که 230عضو هیئت علمی به همراه بیش از 2000 استاد مدعو وظیفه آموزش آنان را برعهده دارند.
افتخار در شکستن سد کنکور
با رویکرد عدالت محوری دولت در حوزه آموزش عالی مبتنی برایجاد دسترسی آسان به تحصیل برای همه و ایجاد عدالت آموزشی،وظیفه خطیر حذف کنکور برعهده دانشگاه پیام نور گذاشته شد که خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته در حال حاضر سد کنکور شکسته شده و زمینه تحصیل آسان داوطلبان فراهم شده است..اگر چه درسالهای گذشته توسعه آموزش عالی دولتی دراستان فارس با کندی صورت گرفته و بعضاَ شاهد عدم توسعه آموزش عالی در استان بودیم اما خوشبختانه دانشگاه پیام نور با توسعه مراکز وواحدهای خود در طی این چند سال این خلاء آموزشی را پرکرد و شعبه های دانشگاه را حتی در دور ترین نقاط استان ایجاد کرد.
دسترسی آسان برای تحصیل درمناطق محروم
دانشگاه پیام نور استان فارس با شکستن سد کنکور زمینه تحصیل همه طالبان علم ودانش را دراستان فارس خصوصاً در مناطق محروم،دورافتاده و کم برخوردار استان فراهم کرد به نحوی که می توان با افتخار اعلام کرد که امروز هیچ جوان استان فارسی از تحصیل آسان محروم نیست.
توسعه 160درصدی احداث ساختمانهای اداری،آموزشی
رشد خیره کننده توسعه فضاهای ورزشی، اداری وآموزشی و فرهنگی دانشگاه یکی از افتخارات دانشگاه پیام نور استان فارس در توسعه زیرساختها محسوب می شود.نگاهی به آمارها نشان می دهد میزان فضاهای این دانشگاه که در سال 84 رقمی در حدود 55 هزار متر مربع بود هم اکنون به حدود 169 هزار متر مربع رسیده است که نشانگر رشد 160درصدی آن است. لازم به ذکر است 29هزار و254مترمربع فضای جدید نیز در دست احداث است که سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
توسعه کیفیت اولویت اصلی دانشگاه پیام نور
پس از توسعه کمی دانشگاه،توسعه کیفی این دانشگاه نیز با جدیت مورد تاکید قرار گرفت که دراین خصوص فعالیت های گسترده ای از جمله جذب اعضای هیئت علمی،خرید تجهیزات آزمایشگاهی ،تجهیز کلاسهای آموزشی به تجهیزات جدید دیداری و شنیداری،راه اندازی کتابخانه دیجیتال و الکترونیکی نمودن محتوای دروس و.... صورت گرفته است.
قبولی دو سوم فارغ التحصیلان پیام نور در کارشناسی ارشد
به دلیل شیوه آموزشی خاص دانشگاه پیام نور،تفاوت های نظام آموزشی با سایر دانشگاه ها و متکی بودن دانشجو به خود، توان علمی فارغ التحصیلان پیام نور بالاتر از سایر دانشجویان است.این ادعا در آمار پذیرفته شدگان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا به خوبی قابل مشاهده است. بنابر اعلام سازمان سنجش بیش از دو سوم پذیرفته شدگان در کارشناسی ارشد،فارغ التحصیلان دانشگاه پیام نور هستند.
دانشجویان پیام نور پیشرو در اختراعات و نوآوری
دانشجویان این دانشگاه در سالهای اخیر موفق به ثبت بیش از 50اختراع شده اند که بسیاری از آنها در جشنواره های کشوری و بعضا خارج از کشور دارای مقام های متعددی شده اند.دانشجویان پیام نور با اتکا به توانمندی خود شعار ما می توانیم را به منصه ظهور گذاشته اند که موفقیت های آنان در ابعاد مختلف،موید این مسئله است.
الکترونیکی شدن همه امور دانشجویان
دانشگاه پیام نور همزمان با توسعه دولت الکترونیک در این وادی گام های محکمی برداشته است به نحوی که موفق شده است بسیاری از فعالیت های خود را الکترونیکی نماید. درحال حاضر کلیه امور مرتبط با دانشجو از جمله ثبت نام،انتخاب واحد،اعلام نمره،واریز شهریه و... به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه گلستان صورت می گیرد. در سایر امور نیز با راه اندازی سامانه های سفیر،پیامک،و... به سوی الکترونیکی شدن گام های خوبی برداشته شده است.
حرکت به سمت دولت الکترونیک و حذف کاغذ
در راستای توسعه ارتباطات الکترونیک در دانشگاه پیام نور استان فارس اقدامات خوبی صورت گرفته است که از جمله آنها می توان به راه اندازی اتوماسیون اداری واتصال به همه استانها، ایجاد سایت های اینترنتی در 44مرکز وواحد دانشگاه،ایجاد پل های ارتباطی ارتباط مستقیم با رئیس استان از طریق تلفن همراه،پیامک،ایمیل و فرم در سایت استان، راه اندازی تلفن گویا،الکترونیکی شدن فاکس ها، راه اندازی سامانه پیامک درهمه مراکز وواحدها،ایجاد جامعه مجازی برای پاسخگویی به سئوالات همکاران،ایجاد دفترچه تلفن الکترونیک و....اشاره کرد.
فعالیت های پژوهشی دانشگاه پیام نور استان فارس
با توجه به نقش حیاتی و مهم تحقیق و پژوهش در توسعه همه جانبه کشور معاونت پژوهشی دانشگاه پیام نور استان فارس در زمینههای مربوط با تشویق و تقویت اعضای هیات علمی به انجام طرحهای پژوهشی وانتشار مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی و تالیف کتاب، شرکت در همایشهای داخلی و خارجی، برگزاری سمینار و همایش در سطح ملی و کارگاههای تخصصی اعضای هیات علمی در رشتههای مختلف و کار آفرینی به شرح ذیل اقدام نموده است:
· تصویب و اجرای:322 عنوان طرح پژوهشی و تحقیقاتی
· حمایت مالی: 493 عنوان مقاله اعضای محترم هیات علمی در مجلات معتبر علمی داخلی و خارجی
· تشویق و چاپ از 698 مقاله در همایشهای معتبر علمی
· تالیف و ترجمه 85 عنوان کتاب
· برگزاری 35 کارگاه تخصصی، مهارتی، کاربردی و همایش ملی تخصصی
· ثبت 35 مورد اختراع
· برگزیده شدن پژوهشگر برتر کشوری درسال 1390 از بخش ریاضی و انتخاب پژوهشگر برتر بخشهای آمار، کتابداری در سطح کل دانشگاههای پیام نور کشور
· اقدام جهت دریافت مجوز پژوهشکده و فراهم نمودن امکانات مورد نیاز آن
· برقراری سیستم اطلاعرسانی الکترونیکی با اعضای محترم هیات علمی
· عقد چند مورد تفاهمنامه با سایر دانشگاهها و سازمانهای استان
· همکاری با سایر سازمانها در انجام طرحهای تحقیقاتی توسط اعضای محترم هیات علمی
· اقدام به راهاندازی مرکز رشد و کارآفرینی با محوریت دانشگاه پیامنور مرکز شیراز