كوچك يا بزرگ كردن بخش :.منو اشيا عمودي
صفحه اصلي
متون عمومي
ورود
كوچك يا بزرگ كردن بخش :.متون عمومي
شنبه 18 شهریور 1391
 
.. استان فارس در سمت جنوب، جنوب غرب کشور بین طول های جغرافیایی 36 °50 تا 35 °55 شرقی و عرض های جغرافیایی 03 °27 تا 40 °31 شمالی قرار دارد. استان فارس با وسعت 133000 کیلومترمربع (1/8 درصد کل مساحت کشور) در بین استان های اصفهان، یزد، بوشهر، کهکیلویه - بویراحمد، هرمزگان وکرمان قرار دارد و مرکز آن شهرستان شیراز است که تا تهران 1088 کیلومتر فاصله دارد.
جمعیت استان فارس در حدود 4میلیون و 500هزار نفر است که براساس آخرین تقسیمات کشوری استان فارس به 29 شهرستان 94 شهر 83 بخش و 204 دهستان تقسیم شده است.
 
به دلیل وجود امامزادگان بزرگوار ، شیراز واستان فارس به تعبیر مقام معظم رهبری سومین حرم اهل بیت(ع) است.امامزادگان بزرگواری همچون : حضرت سید احمد بن موسی الرضا (ع) ، حضرت سید علاء الدین حسین (ع) ، حضرت سید میرمحمد بن موسی (ع) ، حضرت علی ابن حمزه (ع) و شمار دیگری از نوادگان خاندان امامت و رسالت در این استان مدفون بوده و فیوضات معنوی و الهی آنان سبب رشد و اعتلای شخصیتهای برجسته ای همچون : سعدی ، حافظ ، قاآنی ، مهدی سهیلی (قرن حاضر) و مکتب فلسفه شیراز و ستاره درخشان آن صدرالمتآلهین (ملاصدرا) ، شیخ روزبهان و آیت ا… شیرازی (رهبر نهضت تنباکو) و … شده است .

 
موقعیت خاص استان از جهت استراتژیکی قابل توجه است . از یک طرف نزدیکی با خلیج فارس و از طرف دیگر ارتباط با استانهای مرکزی کشور ، بر اهمیت آن افزوده است این استان به عنوان پلی ، حدفاصل جنوب و مرکز کشور محسوب می گردد و از گذشته های دور از راههای مهم و حلقه دست یابی به فلات مرکزی ایران محسوب می گردیده است . و از همین رو در طول دوران های مختلف تاریخی جولانگاه اقوام و تمدن های مختلف بوده است .
خطه فارس از دیر باز محل اسکان قوم پارس و یکی از مهدهای تمدن و شکوفایی فرهنگ و علم ایران زمین بوده است. دروازه صدور و نفوذ فرهنگی و تمدن ایرانی چه در پیش از اسلام و چه پس از اسلام سرزمین و یا به عبارت دیگر اقلیم فارس بوده است. در این خطه ستارگان درخشان علم و ادب و فلسفه بسیاری برخاسته اند که هر یک به نوبه خویش در اعتلای تمدن و آوازه ایران اسلامی نقش بسزایی داشته اند.
آب و هوای فارس دو ویژگی کم نظیر دارد که معمولابه ندرت میتوان این دو ویژگی را درسایر مناطق
 
طبیعی و زیست محیطی کشور پیدا کرد . نخستین ویژگی برخورداری فارس از آب و هوای چهار فصل است . یعنی در حالیکه می توان در شهرستان های شمالی این استان از تفریح های زمستانی بهره برد در مناطق جنوبی استان هوا متعادل بوده و تفریحات بهاری و تابستانی رواج دارد .
 
دیگر ویژگی طبیعت فارس که منشعب از عوامل و عناصر اقلیمی میباشد ، جمع شدن چند چشم انداز طبیعی به طور همزمان در یک مکان نه چندان گسترده است. بطوریکه میتوان در یک محدوده جغرافیایی از برکت وجود کوهستان ، جنگل ، تالاب ، دریاچه و چشمه سار برخوردار شد .
 
به دلیل گوناگونی آب و هوا و اختلاف درجه حرارت و میزان بارش و شرایط طبیعی متنوع استان ، شاهد کشت انواع محصولات دیم و آبی هستیم . فارس بیش از 13 سال است که مقام اول در تولید گندم مازاد در کشور داشته است . کشت هایی چون ذرت دانه ای و علوفه ای ، انواع مرکبات ، خرما ، زعفران ، انجیر ، برنج ، انواع انگور و سیب و تولید انواع محصولات دامی و لبنی و.... که هر کدام از نظر شرایط کشت شرایط ویژه خود را دارند ، همه و همه نتیجه تنوع اقلیم در فارس می باشند .
استان فارس به دلیل پهناور بودن و تاثیر عوامل متفاوت از نظر چگونگی شکل گیری ساخت های طبیعی و نحوه پیدایش ، چشم اندازهای طبیعی و پدیده های مهم جغرافیایی و زمین شناسی چون : تنگه های طبیعی ، گنبدهای نمکی ، دریاچه ها و پلایا ، ناودیس های معلق ، آبشارها، کویر ، جنگل و......را در خود جای داده است
 
 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر