1401/2/28 چهارشنبه
دهمین کنفرانس ملی ریاضی به میزبانی دانشگاه پیام نور شیراز با سخنرانی دکتر ابراهیمی معاون فناوری دانشگاه پیام نور و دکتر جاجرمی زاده سرپرست دانشگاه پیام نوراستان فارس به صورت آنلاین برگزار شد
معاون پژوهشي دانشگاه پيام نور در دهمين كنفرانس ملي رياضي در شيراز: بي رغبتي به رشته هاي علوم پايه نگران كننده است

همزمان با روز بزرگداشت حكيم عمرخيام و روز ملي رياضيات، دهمين كنفرانس ملي رياضي به ميزباني دانشگاه پيام نور شيراز به صورت ويدئوكنفرانس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه پيام نوراستان فارس، در اين كنفرانس 166 مقاله دريافتي از محققان وپژوهشگران سراسر كشور مورد پذيرش قرار گرفت كه 106 مقاله به صورت شفاهي و 32 مقاله نيز به صورت پوستر ارائه شد.
در آيين افتتاحيه اين كنفرانس، دكتر محمد علي ابراهيمي، معاون پژوهشي و فناوري دانشگاه پيام نوركشور با بيان اينكه استان فارس، استان پيشرو در برگزاري همايش هاي ملي است، اظهارداشت: برگزاري دهمين كنفرانس ملي رياضي، زمينه مناسبي براي ارائه نقطه نظرات، بحث و تبادل نظر محققان كشور در زمينه علوم رياضي و انتقال دهنده ديدگاه ها و دستاوردهاي جديد اين حوزه است.
وي توجه به بحث آموزش رياضي و بررسي موانع توسعه رياضيات را نيازمند توجه ويژه دانست و اظهارداشت: همانگونه كه مقام معظم رهبري تاكيد فرمودند متاسفانه درحوزه علوم پايه و رياضي چالش هاي جدي داريم كه غافل شدن از اين رشته ها لطمات بزرگي را به كشور وارد خواهد كرد.
وي خاطرنشان ساخت: حساسيت ها و آسيب هايي كه كشور از محل عدم توجه به علوم پايه و بي رغبتي مخاطبان به اين رشته ها خواهد ديد ، جبران ناپذير است.
معاون فناوري دانشگاه پيام نور با اشاره به برخي سختي هاي آموزش رياضي به شيوه مجازي اظهارداشت: ارائه آموزش رياضي در سيستم هاي آموزش از راه دور، يادگيري تركيبي وآموزش الكترونيكي نيازمند بازنگري است . براي ايفا كردن نقش پررنگ تر دراين حوزه مي توان از محتواهاي چندرسانه اي، ظرفيت هاي مختلف آموزشي از جمله انيميشن ها، سيستم هاي پيشرفته آموزش از راه دور و... استفاده كرد .
اين استاد دانشگاه معتقد است براي كمك به آينده كشور، بايستي به توسعه رياضي درسنين پايين توجه نمود.
ابراهيمي ، تصويب قانون جهش دانش بنيان در مجلس شوراي اسلامي را بسيار مهم ارزيابي كرد و اظهارداشت: طبق ماده 14 اين قانون، دانشگاه ها مي توانند به تاسيس سازمان توسعه و سرمايه گذاري بپردازند.
وي ابزار اميدواري كرد با راه اندازي اين بخش در دانشگاه پيام نور،علاوه بر ساير حوزه ها، زمينه آموزش مفاهيم رياضي براي سنين پايين دراين مركز فراهم شود.
معاون پژوهشي دانشگاه پيام نور، تقويت تعامل با جامعه جهاني رياضيات و همكاري هاي علمي در سطح بين المللي را مهم ذكر كرد و افزود: به دنبال ايجاد زير ساخت لازم براي همكاري اساتيد ايراني خارج از كشور و همچنين اساتيد غيرايراني در هدايت پايان نامه هاي دانشجويان تحصيلات تكميلي هستيم.
وي افزود:لازم است چالش هاي پيش روي دانش آموختگان رياضي بررسي و به دنبال به كار گيري آنان در بخشهاي بين رشته اي باشيم.
ابراهيمي از ايجاد هسته هاي پژوهشي در دانشگاه پيام نور خبر داد و افزود: با ايجاد اين هسته ها، اعضاي هيئت علمي در گروه هاي 3 تا 5 نفره به فعاليت هاي پژوهشي مشترك مي پردازند.
در بخش ديگري از اين همايش، دكترمحسن جاجرمي زاده سرپرست دانشگاه پيام نوراستان فارس در سخناني اظهارداشت: به دليل عدم تعريف مناسب رابطه علوم پايه با كسب وكار، برخي رشته از جمله رياضي مظلوم واقع شده و تقاضا براي آن كاهش يافته است.
وي به بحث توسعه دانش بنيان به عنوان يكي از ضروريات فعلي جامعه اشاره كرد و افزود: دانش بنيان شدن اقتصاد يكي از مباحث اساسي همه كشورهايي است كه به توسعه و پيشرفت فكر مي كنند.
دبير شوراي راهبردي دهمين كنفرانس ملي رياضي، به تبيين جايگاه مهم رشته رياضي در زندگي انسان پرداخت و افزود: بحث كميت به عنوان يك بحث بسيار اساسي در رشد و توسعه جوامع بعد از رنسانس رقم خورد. چرا كه تمدن و سبك زندگي خاصي كه در همه شئون سرعت و شتاب پيشرفت وتوسعه را رقم مي زند، مبتني برهمين نگاهي است كه بشر به دنبال تبديل مسائل كيفي به كمي است.
جاجرمي زاده تصريح كرد: رياضيات درهمه علوم خودش را نشان مي دهد. بشر با ارزيابي و دقت و تيزبيني ابزارهايي را بكار مي گيرد كه خطاي محاسباتي را در عمل كاهش دهد و به اهداف خود دست يابد.
گفتني است دكتر حسام الدين زعيم دبير علمي دهمين كنفرانس ملي رياضي نيز هدف از برگزاري اين همايش را پويايي و تبادل دانش بين پژوهشگران علوم رياضي ذكر كرد.