1403/2/22 شنبه
دعوت رئیس دانشگاه پیام نور جهرم از بخش خصوصی جهت تأسیس مراکز پرتودهی و آفت کشی محصولات کشاورزی انباری در حاشیه کنفرانس بین‌المللی علوم و فناوری هسته‌ای
اولین کنفرانس بین‌المللی علوم و فناوری هسته‌ای (ICNST2024) با شرکت دانشمندان، اساتید و پژوهشگران بین‌المللی و همچنین رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، به عنوان یکی از معتبرترین گردهمایی های علمی ۲۰۲۴ در تاریخ های ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت در اصفهان برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه پیام نور جهرم دکتر سید محمد ذبیحین پور رئیس دانشگاه پیام نور جهرم که برای ارائه دو مقاله علمی در زمینه ایمنی و پرتو پزشکی در این کنفرانس حضور یافته بود، در حاشیه این کنفرانس از بخش خصوصی دعوت کرد که در زمینه تأسیس مراکز ضدعفونی و آفت کشی محصولات کشاورزی انباری مانند خرما ، گندم و خشکبار با بهره‌گیری از فناوری های هسته‌ای و پلاسمای سرد مشارکت نمایند.
ایشان ضمن بیان مطلب فوق بیان داشت: استان فارس قطب تولید محصولات کشاورزی مهمی از جمله گندم، خرما و گیاهان دارویی است و متاسفانه سالانه درصد زیادی از این محصولات به ارزش میلیاردها تومان توسط آفات مختلف در انبارها، فروشگاهها و خانه ها از بین می روند.
وی ادامه داد: پژوهشهای متعدد در سراسر جهان، پرتودهی با چشمه های رادیواکتیو یا شتاب دهنده ها و همچنین استفاده از فناوری پلاسمای سرد را مطمئن ترین و اقتصادی ترین روش آفت کشی محصولات کشاورزی قبل از ورود به انبار نشان داده اند و در کشورهای توسعه‌یافته بصورت گسترده‌ای مورد استفاده قرار می گیرد.
وی همچنین بیان داشت: دانشگاه پیام نور جهرم نیز آمادگی دارد در تهیه بسترهای فیزیکی، آزمایشگاهی و علمی، علاقمندان به ورود به این حوزه را همراهی نماید.